skip to Main Content
0524 - 51 26 40 info@hemmes.nl
Klimaatakkoord: ‘Belasting Op Elektriciteit 50 Procent Omlaag En Op Aardgas 75 Procent Omhoog’

Klimaatakkoord: ‘Belasting op elektriciteit 50 procent omlaag en op aardgas 75 procent omhoog’

Klimaatakkoord: ‘Belasting op elektriciteit 50 procent omlaag en op aardgas 75 procent omhoog’

In het Klimaatakkoord wordt naar alle waarschijnlijkheid vastgelegd dat de belasting op elektriciteit in de komende 12 jaar met 50 procent wordt verlaagd en op aardgas 75 procent wordt verhoogd.

De Volkskrant meldt dat deelnemers aan de klimaattafel ‘Gebouwde Omgeving’ van oud-PvdA-leider Diederik Samsom het nieuws over de energiebelasting tegenover de krant hebben bevestigd.

De verlaging van de belasting op stroom zou het gebruik van warmtepompen moeten aanjagen ten faveure van gasgestookte cv-ketels.

Volgens de Volkskrant wordt de stapsgewijze ‘verschuiving’ van de energiebelasting vrijwel zeker opgenomen in het Klimaatakkoord, het pakket maatregelen dat moet bewerkstelligen dat de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen voor 2030 met 49 procent daalt. Wie aardgas blijft stoken zou in 2030 hierdoor zo’n 380 euro per jaar meer kwijt zijn aan energiebelasting dan nu.

De bewering dat de energierekening omhoog zou gaan, zijn inmiddels tegengesproken door Samsom. Volgens hem zou de hogere belasting op gas gecompenseerd worden door de lagere belasting op elektriciteit. ‘Als je de belasting op gas omhoog doet, dan moet je de belasting op elektriciteit natuurlijk omlaag doen en wel zo veel dat mensen dezelfde energierekening houden en gaan profiteren als ze gaan isoleren. Voor mensen die zich dat nu niet kunnen veroorloven of die in een huurhuis wonen, moet de rekening natuurlijk niet omhoog. Er zijn verschillende maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat dat niet gebeurt.’

Als officiële erkende Techneco Elga dealer, kan Hemmes Installatietechniek u helpen om te besparen op uw energienota.

Hemmes Installatietechniek Elga

Back To Top