skip to Main Content
0524 - 51 26 40 info@hemmes.nl

Zonnepanelen of PV (PhotoVoltaics) panelen worden gebruikt om zonlicht om te zetten naar elektriciteit. Door meerdere panelen te plaatsen is het mogelijk uw volledige elektriciteitsverbruik zelf op te wekken. Hoeveel panelen dit zijn is afhankelijk van uw jaarlijkse verbruik.

DAK

Het is naast het elektriciteitsverbruik belangrijk rekening te houden met het dak wanneer de hoeveelheid panelen wordt bepaald. Wanneer het een schuin dak betreft is de meest ideale ligging pal zuid. Zo schijnt de zon gedurende de hele dag op de panelen.

Bij een plat dak worden de panelen op een frame geplaatst en naar het zuiden gericht. Om ervoor te zorgen dat de panelen geen schaduw op elkaar werpen wordt er ruimte tussen de panelen gelaten.

OMVORMER

De elektriciteit die door de panelen wordt opgewekt, moet door een omvormer (of inverter) om geschikt te worden gemaakt voor gebruik. Deze omvormer hangt dicht bij de panelen, bijvoorbeeld op zolder.

TERUG LEVEREN

Van de omvormer wordt de elektriciteit verdeeld in de meterkast. Hier gaat een deel direct de woning in, het ‘overschot’ gaat het elektriciteitsnet in. Dit wordt geregistreerd door een teruglevermeter. Wanneer deze niet aanwezig is zal de netbeheerder deze meter komen plaatsen. Bij de jaarafrekening zal de energieleverancier het gebruik en het terggeleverde deel verrekenen; het zogenaamde salderen.

En dankzij onze goede inkoop kunnen we onze producten aanbieden met een prima prijsstelling. De markt voor zonne-energie is voortdurend in beweging. Staat u op het punt om een PV-systeem aanschaffen? Neem contact op of vraag een offerte aan!

Premium Partnerschap SolarWatt

Met ingang van 2021 is Hemmes Installatietechniek Premium Partner van SolarWatt panelen.

Voor meer info: zie de site van SolarWatt www.solarwatt.nl

Back To Top